Jak udostępniać i importować listy blokowane na Twitterze

  • Peter Holmes
  • 0
  • 4732
  • 334
Reklama

Podczas gdy media społecznościowe mogą być świetnym miejscem do dzielenia się informacjami, interakcji z innymi i budowania społeczności, czasem nie można po prostu pobrać niektórych kont. Dlatego wszystkie witryny społecznościowe zapewniają Blok funkcje. W przypadkach nadużyć, nękania lub po prostu ohydnego zachowania możesz uniemożliwić innym kontom interakcję z tobą.

Na Twitterze możesz blokować konta jeden po drugim, ale witryna umożliwia także eksportowanie własnej listy bloków i importowanie list bloków od innych. Pozwala to zaoszczędzić czas, jeśli chcesz zablokować te same konta jako przyjaciel.

Oto jak to działa. Pamiętaj tylko, że jeśli blokujesz konta w lewo i w prawo, możesz lepiej zrobić detoks w mediach społecznościowych. Jak zrobić detoks w mediach społecznościowych (i dlaczego warto od razu) Jak zrobić detoks w mediach społecznościowych (i Dlaczego powinieneś od razu) Detox w mediach społecznościowych może brzmieć jak kara; ale jeśli tak, istnieje naprawdę duża szansa, że ​​go potrzebujesz. Oto oznaki, że potrzebujesz detoksu i jak to zrobić. .

Jak udostępniać i importować listy blokowane na Twitterze

  1. Zaloguj się na Twitterze w Internecie.
  2. Kliknij swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu i wybierz Ustawienia i prywatność.
  3. Wybierz Zablokowane konta zakładka po lewej stronie.
  4. Zobaczysz listę kont, które zablokowałeś (jeśli istnieją). Kliknij Zaawansowane opcje połączyć.
  5. Stąd wybierz Wyeksportuj swoją listę aby zapisać listę bloków jako plik CSV. Domyślnie obejmuje wszystkie zablokowane konta, ale możesz odznaczyć dowolne, które chcesz pominąć.
  6. Aby zaimportować plik CSV od innej osoby, wybierz Zaimportuj listę z listy rozwijanej. Wybierz plik CSV z komputera i możesz przejrzeć listę przed zaimportowaniem. Odznacz wszystkie konta, których nie chcesz blokować. Jeśli już obserwujesz konto na zaimportowanej liście, nie zostanie ono zablokowane.

Możesz odblokować konto później, ponownie odwiedzając tę ​​kartę. Przełączyć się z Wszystko do Importowany u góry listy, aby zobaczyć tylko konta zablokowane przez importowanie list. Pamiętaj, że zablokowane konta nie mogą cię śledzić ani widzieć twoich tweetów, a ich tweety nie będą widoczne na twojej osi czasu.

Aby uzyskać jeszcze więcej fajnych rzeczy, które możesz zrobić, zobacz nasz pełny przewodnik po korzystaniu z Twittera Jak korzystać z Twittera Jak korzystać z Twittera Na początku Twitter może być przytłaczający, ale jesteśmy tutaj, aby pomóc Ci to zrozumieć. Oto kompletny przewodnik na temat korzystania z Twittera i zrozumienia, jak to działa. .




Jeszcze bez komentarzy

O nowoczesnej technologii, prostej i niedrogiej.
Twój przewodnik w świecie nowoczesnych technologii. Dowiedz się, jak korzystać z technologii i gadżetów, które nas otaczają każdego dnia i dowiedz się, jak odkrywać ciekawe rzeczy w Internecie.